PoSt YaNg DiSuKai RaMai

Search Blog IDA CY

Thursday, December 20, 2012

Perkembangan Adeq (MENGIDAP KANCER TULANG)

Adeq sekarang masih dalam rawatan.. Sebelum dia operate kaki dia hari tu,dia buat CHEMOTHERAPY 4x.. Alhamdulillah pembedahan adeq berjalan lancar.. Selepas adeq operate, adeq berada dlm wad ICU dan koma selama 2 hari.. Sekarang adeq sihat dan akan melakukan beberapa kali lagi CHEMOTERAPY.. Adeq tak ambil exam PMR pada tahun ini.. Adea mungkin akan ambil exam PMR pada tahun hadapan atau lompat terus kepada f0rm 4.. Ini gambar kit0rang semasa melawat adeq.. Kit0rang hanya dapat pergi melawat adeq ramai-ramai baru 2x.. Maklumlah kitorang masih budak-budak.. Nak pergi mana mesti dengan izin ibu bapa.. Selalunya hanya WAWA sahaja yang pergi melwat adeq kerana ada saudara maranya yg juga berada di h0spital yang sama dengan adeq.. Manakala NUSYA selalu menemani adeq untuk beberapa hari di rumahnya apabila dia pulang dari hospital kerana menemani adeq yang katanya kesunyian..



 























Apa yang lebih memilukan,ibu adeq baru sahaja kemalangan jalan raya baru2 ini.. Ibu adeq dikatakan kakikan hampir hancur selepas dilanggar kereta.. Kemalangan ini antara motosikal ibu adeq dan sebuah kereta.. Apapun sejurus kemalangan berlaku, ibu adeq telah  melakukan pembedahan kakinya.. Alhamdulillah ibu adeq sekarang selamat dan sihat.. 





Ida harap k0rang semua dapat doakan adeq dan ibunya supaya cepat sembuh.. Mungkin doa k0rang ada yang akan Allah makbulkan... Terima kasih kerana membaca.. ^_^

No comments:

Post a Comment