PoSt YaNg DiSuKai RaMai

Search Blog IDA CY

Wednesday, February 25, 2015

My Life Now Untuk Sementara



Assalamualaikum dan HYE !!! Huhuhuuu.. Lamanya xupdate entri.. Adakah org yg perasan?? (sedih pulak emo masa neh.. huhu..) Mcm la ida ada peminatkan.. Hahaha.. Ok ida lah mcm nie, straight to the point.. Tahun 2014 adalah tahun yg sangt menabar bg ida.. tersangat2 mencabar dan sedih. menyayat hati n others.. Tapi maaf ida xboleh nk kongsikan lagi buat masa sekarang.. Ida akan simpan cerita tahun 2014 dan akan ceritakan kisah yg terjadi dlm hidup ida dlm beberapa tahun akan datang.. InsyaAllah jika diberi kesempatan, ida akan kongsikan kisah ida sebagai pengaran dan pedoman untuk org lain.. Ok, STOP!! Xnak cerita panjang2 nanti ida nanggis xtentu pasal pulak.. Maafla yee.. Sebab buat masa sekarang ida xboleh nak kongsi sebab nak jaga aib org lain dan xnak cerita ida ni dipolitikkkan dan menjadi masalah pada pihak2 yg tertentu.(bunyi mcm serious kan? boleh dikatakan laa.. Tp itu dh dugaan ida nk buat mcm mana.. Allah Maha Mengetahui ^_^ Cuma bila ida kongsikan nanti, ida harap org akan faham dan tak sesuka hati menganiayai seseorang melalui mental dan fizikal dan dpat ambil pengajaran drpd story ida nanti.. So, wait for a few year lagi ye.. Hee..)


OK. No mood sedih2.. Lama xtulis entri tiba2 duk sedih2 pulak.. Esshhh~ Kacau mood betul.. Hahahaa.. Ida dah lama xtlis entri, jdi sekarang rasa mcm blur pulak tetibe.. Adesss.. So, perkembangan ida sekarang ida menunggu result SPM yg bakal tiba.. (sebenarnya xtunggu pun.. tp hari semakin hari semakin dekat.. Hahaha.. poyo je lebihh nihh..) Ida kerja?? Hahaha.. Funny question dear~ Ida xkeje.. Lambat lg ida kerja.. My beloved dad xbagi derr.. Dia takut bila ida kerja nanti, ida duk kejar duit sampai tiba masa nanti, ida xboh belajar... Mungkin la tu salah satu sebabnya.. Tp yg pastinya.. Dia sayang sngt kt anak gadis dia nie.. Hahaha.. Tu yg terlebih pasti.. (OMG terlebih perasan derr.. BTW, I dont care.. ohh jeng!! >_<)



Untuk membuang masa dengan lebih berfaedah, ida tolong kawan jual barang di FACEBOOK.. Ida jual cadar saiz single, cadar saiz queen, cadar saiz king, (harga cadar 1 jenis, pelbgai harga) khemah EASY, tabung mini atm, tabung haiwan dan sebagainya.. Cadar ida jual bnyak jenis.. Ada yg style korea pun ada.. Hahahah.. (PEROMOT sikit.. Hehehe..) Sampai ida sendiri tergoda nak memiliki.. Tapi pulusnya (duit) xade.. Huahua.. Cadar yg ida jual sngt berkualiti dan murah.. Cadar yg paling murah harga RM100 untk saiz queen n king.. Barang yg lain pun ada yg serendah RM50 termasuk pos mcm KHEMAH EASY.. Murah?? Haa.. Memangla.. Yg berminat bleh la tengok2 d album d fb ida, BARANG JUALAN.. PM, PM la sy ye.. Heheehe..












Sorry gmbar brg lain xleh nk upload... line slow... Huhuhuu... Datang tengok kt album d fb ida ye.. hee ^_^


Kawan yg bantu ida ni is my beloved fren, MEPPY.. (Xnak eja FRIENDS sebab ada END dlm perkataan tu.. huhuhu.. Tp dlm esay BI jngn buat taw.. hehehe.. ) Dialah mentor sy yg mengajar sy jd penjual yg xseberapa nk berjaya lg neh.. hahaha.. Ida bnyk menyusahkan dia sebab bnyk benda ida tnya dia kalau xfhm.. Senang cite ida cerewet.. (errr??  xjugak rasanya..) Dimudahkan bahasa lg ida nie SLOW.. Haaa,,faham kan.. Bila kite nie slow, sume bende kita nk tnya org sbb semua bnda kita rasa xtaw dan was2.. Huauaau.. Nasib la kau ida, jd MINAH SLOW.. ok, I dont care.. hahaha! BTW, sorry je MEPPY sbb bnyk menyusahkan.. MEPPY kau bnyk membantuku.. Thank you dear!! Hehehe

MEPPY

That all for this entri.. Jangan lupa taw melawat fb ida.. mana taw ada barang yg berkenan... hehehe.. ok? hee ^_^ 


No comments:

Post a Comment