PoSt YaNg DiSuKai RaMai

Search Blog IDA CY

Wednesday, August 30, 2017

(PENIPU BERJAYA) SITI HAUYAH SALIM 0178197172 CADAR DARI PEMBEKAL

PENIPU / SCAMMER CADAR !!! SELLER TAK BERTANGGUNGJAWAB !!!

😬 MAYBANK : 160166116316
😬 SITI HAUYAH SALIM
😈 No. H/P WHATSAPP : 0178197172
😡 INSTAGRAM : @cadar_dari_pembekal
😡 TELEGRAM CHANNEL: @hotstockdesign (PEMBORONG CADAR UTARA)
😡 TELEGRAN CONTACT : @Puan_Admin & @WardahZayyad

Post ini untuk peringatan kepada orang lain agar berhati-hati supaya tak terkena macam mana saya terkena.

Pembayaran hari ISNIN (7/8/17) untuk POS esokkan SELASA(8/8/17). Tapi number tracking tak dapat pada hari yg sama. Xpela, boleh tunggu xde masalah.

Yang masalah nya, kalau TAK POS hari isnin kenapa BISU tak cakap sepatah??!! Kita ingat dah pos tapi xdapat number tracking ja. Rupanya POS hari SABTU (12/8/17)?? 5 hri lepas payment?? Masalah lagi, hari sabtu, mana ada POS JALAN, hari ISNIN(14/8/17), parcel xgerak lg.. Bru nk gerak hari tu.

BAYAR TARIKH 7/8 ,pos 14/8. Seminggu lepas bayar BARU POS, BUKAN BARU SAMPAI yee. Dah sampai kira hari pulak..  SERONOK TAK??

Susah ke nk cakap sepatah xleh pos lg, ada masalah ke apa.. masa payment, xde cakap apa2 pulakk..

TANYA STOCK, LAJUUUU JERR JAWAB ?!!!

Kalau beli untuk diri sendiri xpe lg, ni saya beli untuk org lain. Xpikir ke org duk push kita tnya mana number tracking, dah pos ke tak lagi.. Mang jenis BISU & TAK BERTANGGUNGJAWAB !! Nak sanggat kot jd bisu.

Dah la pos selepas 4,5 hari lepas bayar. Kita ni dh kena makan maki hamun org lain lg. Sampai2 order warna MERAH sampai warna PINK !!

Ni kes buta warna ke salah pos?? Kalau salah pos, kenapa whatsap SEPATAH HARAM xbalas?? TAK BERTANGGUNGJAWAB LANGSUNG!!

Kena makan maki hamun sebab pos lambat, ingt pos hari isnin.. Kita dah kena cop PENIPU. Sampai pulak, order lain, sampai lain.. Nak tukar, refund BISU xbalas !!

Kita pulak kena ganti, refund duit bagai. Kena cop penipu, xbertanggungjawab apa bagai.

Saya bukan org kaya, perlu ganti duit org bukan sikit.. Sedangkan nk dapat untung sebanyak tu, bukan senang..

Kalau xleh jual baik2, xleh jd SELLER yg bertanggungjawab, TAK PAYAH JUAL BARANG.

Ni jenis nk untung semata2.. Kalau tengk ke cara dia, nampak sangat dah biasa KENAKAN org mcm ni.

KEPADA ORG LAIN, nak beli cadar carilah seller lain. Xperlu menyusahkan diri beli dengan HAMBA ALLAH NI.

Kalau anda jd DROPSHIP, anda pulak kena maki hamun dngn cust anda kalau jd kes mcm ni.

INGATLAH, ANDA TELAH MENGANIAYA ORG, ALLAH MENDENGAR & MEMAKBULKAN DOA ORG YG TERANIAYA.

Adakah saya menganiaya dia?? Ada dia balas mesej whtsap saya? Ada dia MINTAK MAAF??

Ni baru cuba order 1 set cadar. Nasib, 2,3 SET cadar xsempat nk order dengan dia lg.. Kalau sempat order, semua cadar order lain, sampai lain. Sape nk bayar balik cadar tu??

Dia nk BERTANGGUNGJAWAB, memang tak laa.. 1 set pun dah BISU. Harap dia nak jadi BISU Allah makbul.

Kejam, saya memang kejam. Sampai hari ini RABU (30/8/17). BISUUUUU

WALAUPUN post ini mungkin tak viral, tapi memadai jika ada yang SEARCH NAMA, NO ACC MAYBANK, ATAU NO. WHATSAPP, post ini akan naik. 😎

Ini baru saya sorang yg kena dan post mcm ni, org lain yg jenis guna konsep redha, tak tahu la berat lg atau tak.

BUKTI, saya sertakan GAMBAR. Saya jadi KEJAM, jika org menganiaya saya. TERIMA KASIH.


line slow jd xdapat nk sertakan gmbr dlm ni.. TAPI JANGAN RISAU.. gamabr akan update dlm blog ni, bila2 masa sahaja.. huhuuu.. BOLEH TENGOK BUKTI BERGAMBAR di bawah ni. TENGOK TAW, JANGAN TAK TENGOK

IG : @cadar_dari_pembekal_penipu
FB PAGE : Siti Hauyah Salim Penipu Online
TELEGRAM CHANNEL : @hotstockdesigns

3 media di ats, ada bukti bergambar lengkap. Semoga yg mana "rasa" nk order dngn hamba Allah ni, fikir2 kan.. Kalau rasa berbaloi. Silakan. Xde sape halang. Post ini hanya berkongsi "kegembiraan" membeli brg dngn hamba Allah ini & terpaksa telan serta tahan cacian org sebab kita dipersalahkan org  KERANA hamba Allah yg TAK BERTANGGUNGJAWAB ini. Baik xyah jd saller on9 la kalau nk menyusahkan hidup org.. Buat tambah dosa jerr cik kak oiii..

#jubah #bajukurung #handbag #sayajualmurah #cadarmurah #cadarpatchwork #cadarcotton #karpet #karpetmurah #karpetbulu #barangrumah #tudung #bawal #visitmyig #bajuraya #jubahmurah #jamtangan  #bajumelayu #Instagram #dress #skirt #kurta #Blouse #cadarqueen #jubahdress #totonarita




Wednesday, May 13, 2015

Jawapan dan soalan personal Ida Cy

Hai, hai, haiii~ Assalamualaikum (Waalaikumussalam) mcm biasa kena tlis jawab salam sbb kadang2 ada yg xtrjawab salamnya.. heheee~ kali ni try tulis entri guna hp.. maju setapak sikitt.. hehe.. jd kalau xade gmbr ke, warna ke.. jangan marahh.. hahha >_<

ok kali nie ida nk tulis entri mengenai ida.. all about ida. (ckp mcm selama nie duk tulis pasl org lain.. hahha.. kau duk merapu apa nie ida oiii~) ok pasal ida.. ida mulakan dngn bnda yg asas k




APA BENDA YG IDA PALING SUKA?

jawapan : makan… hahaha >_< benda yg ida suka is food.. tp yg sadisnya, empunya kurus mcm papan lapis.. ermm.. sadis.. ida suka makan tp ida xsuka makan nasi.. kenapa? entahlaa.. xde perasaan nk makan n telan.. tu yg kurus mcm nie.. huhuu.. ida suka makan BURGER, KENTANG GORENG, VEGES (veges nie bukn kasut tumit tinggi yew.. agk2 la.. xkan la ida nk makan lasut plak.. haahaa. veges sejenis kentang goreng jgk tp saiznya lbih besar.. ok..mcm la org xpahm.. ida ohhh ida >_< berat kau nie), PIZZA n CHICKEN CHOP.. spageti bagai, sorry xminat.. semua favourite ida tu, ida jarang2 jer makan.. al-maklumlah.. ida bukannya org kaya.. huhuhu.. mesti korang terdetik dlm hati, ida nie jenis yg "gitu2" kan sbb minat western food kan? ermm.. ida nie org kampung ja.. i know where i am.. dont worry k.. tekak ida suka benda yg mcm tu, nk buat mcm mna.. heher




BENDA APA YG ORG LAIN SUKA TAPI IDA TAK SUKA?

jawapan : coklat bar berwarna koko.. memang pangkahh!!! xminat. kalau coklat bar putih/susu/cream/cheese i really love it.. hehee.. ida minat semua bnda makanan ringgan n minuman yg brwarna putih/susu/cream/cheese.. aishhh.. terliur pulakk dh duk tlis pasal ni.. adoii.. hahahh >_< kwn ida pernh ckp, sbb ida xminat coklar bar warna koko la ida xgemuk2.. wahh!!! sadisss.. xleh nk telan la coklat warna koko tuu.. rasa mcm melekat jerr kt tekak ni.. hahaha..

SELAIN ITU, ida xminat lelaki hensem n suka selfie.. perrrhhhhhh!!!!!! pangkah u pangkahhh!!! cenggini xxxxxxxxx !!! hahhaha >_< kenapa? bg ida la kan.. korang jngn nk sentap2 k.. dahi jngn duk berkerut.. baça biar relex.. heehee.. mcm ni, kbyakan org mesti la nk pasangn dia hensem bergaya bgai kan? sape xnk kan? tp bg ida, org yg memiliki rupa paras yg hemsem dan boleh membuat org2 duk jd gila sawan kt dia ida xminat sebab konfem2 dia xnak kt ida.. so, buat apa dik taruh hati kt org hensem >_< nk yg sedap mata memandang jer.. org lain xsuka, xminat.. xkesahh.. werkkk!! kalau ada pun yg jenis tersebut nk kt ida teràng lg bersuluh buaya darat , kaki playboy.. mcm mana taw? tngok cara berckp, pnggunaan ayt dh taw dh..,, lg pun ida nie xcantik.. xmampu nk brtnding dngn prempuan2 cntik yg lain.. so, awl2 lg dh angkat bendera putih.. haaha.. dh ada pengalaman? aishhhh.. xpernah ada pun.. hehee.. yg satu spesis lg, spesis suka selfie mengalahkan kaum wanita.. >_< selfie memang xsalah, yg masalahnya duk posing bagai mengalahkan perempuan yg xthn.. errr.. rasa nk pijak² jer berjemaah.., haahah.. kalau selfie biasa2,posing sbg seorg lelaki tulen >_< atau org lain yg tlong ambilkan gmbr, itu dpt diterima.. ^_^

SATU  LAGI, lelaki brkulit putih.. emm,,  xminat jgk., kenapa? entahhh.. xsesuai d mata.. hahaaaa,. minat yg sawo matang, atau hitam manis.. nampak comel,. hehehe.. india n negro xnk yerr.. xde dlm list.. hahaa.. harap xde yg sentap2 ye.. ini pndpat hati ida jaa.. xde kaitàn dngn sape2.. keep smile all ^_^ ida ni pelik sikit dri org lain.. entah dari mana datañgnya pun entahla.. spesia alien kot.. hahaheeee




 WARNA KEGEMARAN ?

jawapan : 1st BIRU, 2nd HITAM, 3rd KELABU.. hehehe.. kebanyakan brg2 ida memang warna biru.. kadang2 ada jugak brg yg ida suka beli warna lain mcm PINK n UNGGU.. tp jarng la,, tu kalau xde warna yg ida suka.. HITAN n KELABU selalunya ida pilih pakaian.. ida nk sngt bli baju n seluar warna PUTIH, tp xboleh sebab air rumah ida air kerajaan,. kalu kain putih mesti lama2 jdi kuning.. ermmm.. sedih.. ida ada 1,2 helai jerr baju putih.. sadissnya~




Apa lg yerr?? ermm.. xtaw la nk tulis apa lg.. hehe.. sebarang pertanyaan pasal ida, bleh komen yer.. nanti ida jwb kalau ida rasa nk jawab.. heehhee.. Apa pun, apa yg ida tulis nie, xde kaitan dngn sape2 yer.. hanya suka2 n pndapat personal ida.(last2 tulis guna laptop jugak.. huhuuu)

THANK YOU 4 READ.. like my blog n follow me ^_^


Wednesday, May 6, 2015

Perasaan dan kisah result SPM

Hai2,, Assalamualaikum (waalaikumussalam) hehe.. takut ada yg lupa nk jwb tu tulis jwb salam sekali.. >_< Lama dh xtulis entri2 dlm blog.. nk tlis pun xtahu nk tlis apa.. heheee.. hari tu tlis pasal life ida buat sementara wktu kan.. Now, nk tlis pasal apa yer.. ermm.. Haaa.. Tulis pasal perasaan ye.. Heheheehe


Ok pasal perasan.. ermm.. senang cita n nk dijadikan cerita ida xpernah bercinta.. iya?? iya laa.. bercinta buat apa masa sekolah kan? belajar la biar habis dulu.. bercinta masa sekolah xkemana jgk.. hehehe.. apa pun sekarang ida dah xsekolah.. dh hbis sekolah.. the end dah.. jd sekarang bercinta ke? hehehe.. ada jodoh insyaAllah ada lah.. nk bercinta tetap kan lah dlm hati kita yg kita menyayangi seseorg itu sbg bakal suami/isteri kita nanti.. insyaAllah baik buruk hubungan kita tu Allah akn jaga.. kalu dia trbaik untuk kita, jodoh kita dngn dia.. xkemana pun.. amboiihh ayt, mcm biaso ajer,.. hahaha.. just telling the truth.. heee''



owhh pasal result ida, ida belum bg taw lg kan.. hehehee.. result ida cukup2 telan air sejuk je.. 3A, 2A-, 4B+, 1D .. HAHAHA.. tp alhamdulillah ida bersyukur dngn result ida.. ida xsangka jgk dpt result mcm tu.. thun lepas mcm2 dugaan berat ida tnggung dri awl tahun smpai akhir tahun.. smpai satu tahap ida nk berhenti sekolah sbb xthn.. nasib baik kwn2 rapat bg semangat dan dorongan kt ida.. hanya Allah jer tahu mcm mna hdup ida, menderitanya ida thun lepas..ermm.. xnk la cite pnjang2 nanti ida naggis pulak xpasal2.. huhuhu.. result tu ok la.. kaki tido.. kaki malas.. hahaha.. ida memang selalu tidur lambat.. jam 2 pg. 3 pg biasa la xtido lg.. baca buku. gosok bju.. ida duk asrama.. tido jam 5 pg pun pernah.. tido kejap je, lpas tu bgun subuh pgi solat kt musolla.. kadang2 xturun jgk.. hehehe.. xlarat nk bgun awl.. tido dh lambt.. terima dngn ikhlas walau sedikit kecewa BM xpat A.. huhuhuhu.. PA (prinsip perakaunan) ida ingt fail dah, tup tup B+.. TERKEJUT u... huhuhu.. apapun alhamdulillah~ heeee


pasal apa lg ekk nk cita.. ermm.. ok.. pasal tawaran sambung belajar, ida bnyk dpt yg swasta.. contohnya, KTD, GMI, SHAHPUTRA COLLEGE lpas tu xingt dah..suart hilang entah kemana dah.. adesss.. upu esk keluar.. heheheh.. n ida jgk dpt MATRIK PERAKAUNAN di Perlis.. tp xpegi jgk.. dpat jd calon ipg tp xtaw konfem lg dpat ke x ipg.. hujung bulan bru tahu.. ipg tu lepas la ukcg sampai temuduga.. ida mintak cikgu pendidikan seni visual.. layak kah sikgu diri ini? huhu.. who knows~ BI berterabur.. hahahaha >_<


kembali balik pasal perasan~ hahahaha.. gatai nohh..ok xde pape nk cita dah... hehehe.. nanti kalau ida nk bertunang ke, nk kahwin ke, ida bg taw ye kalau sempat tulis.. owhhhhhh!!! hahahaaha

BTW, thank you for reading ^_^ jngn lupa like selalu blog ida.. heheee..

Wednesday, February 25, 2015

My Life Now Untuk Sementara



Assalamualaikum dan HYE !!! Huhuhuuu.. Lamanya xupdate entri.. Adakah org yg perasan?? (sedih pulak emo masa neh.. huhu..) Mcm la ida ada peminatkan.. Hahaha.. Ok ida lah mcm nie, straight to the point.. Tahun 2014 adalah tahun yg sangt menabar bg ida.. tersangat2 mencabar dan sedih. menyayat hati n others.. Tapi maaf ida xboleh nk kongsikan lagi buat masa sekarang.. Ida akan simpan cerita tahun 2014 dan akan ceritakan kisah yg terjadi dlm hidup ida dlm beberapa tahun akan datang.. InsyaAllah jika diberi kesempatan, ida akan kongsikan kisah ida sebagai pengaran dan pedoman untuk org lain.. Ok, STOP!! Xnak cerita panjang2 nanti ida nanggis xtentu pasal pulak.. Maafla yee.. Sebab buat masa sekarang ida xboleh nak kongsi sebab nak jaga aib org lain dan xnak cerita ida ni dipolitikkkan dan menjadi masalah pada pihak2 yg tertentu.(bunyi mcm serious kan? boleh dikatakan laa.. Tp itu dh dugaan ida nk buat mcm mana.. Allah Maha Mengetahui ^_^ Cuma bila ida kongsikan nanti, ida harap org akan faham dan tak sesuka hati menganiayai seseorang melalui mental dan fizikal dan dpat ambil pengajaran drpd story ida nanti.. So, wait for a few year lagi ye.. Hee..)


OK. No mood sedih2.. Lama xtulis entri tiba2 duk sedih2 pulak.. Esshhh~ Kacau mood betul.. Hahahaa.. Ida dah lama xtlis entri, jdi sekarang rasa mcm blur pulak tetibe.. Adesss.. So, perkembangan ida sekarang ida menunggu result SPM yg bakal tiba.. (sebenarnya xtunggu pun.. tp hari semakin hari semakin dekat.. Hahaha.. poyo je lebihh nihh..) Ida kerja?? Hahaha.. Funny question dear~ Ida xkeje.. Lambat lg ida kerja.. My beloved dad xbagi derr.. Dia takut bila ida kerja nanti, ida duk kejar duit sampai tiba masa nanti, ida xboh belajar... Mungkin la tu salah satu sebabnya.. Tp yg pastinya.. Dia sayang sngt kt anak gadis dia nie.. Hahaha.. Tu yg terlebih pasti.. (OMG terlebih perasan derr.. BTW, I dont care.. ohh jeng!! >_<)



Untuk membuang masa dengan lebih berfaedah, ida tolong kawan jual barang di FACEBOOK.. Ida jual cadar saiz single, cadar saiz queen, cadar saiz king, (harga cadar 1 jenis, pelbgai harga) khemah EASY, tabung mini atm, tabung haiwan dan sebagainya.. Cadar ida jual bnyak jenis.. Ada yg style korea pun ada.. Hahahah.. (PEROMOT sikit.. Hehehe..) Sampai ida sendiri tergoda nak memiliki.. Tapi pulusnya (duit) xade.. Huahua.. Cadar yg ida jual sngt berkualiti dan murah.. Cadar yg paling murah harga RM100 untk saiz queen n king.. Barang yg lain pun ada yg serendah RM50 termasuk pos mcm KHEMAH EASY.. Murah?? Haa.. Memangla.. Yg berminat bleh la tengok2 d album d fb ida, BARANG JUALAN.. PM, PM la sy ye.. Heheehe..












Sorry gmbar brg lain xleh nk upload... line slow... Huhuhuu... Datang tengok kt album d fb ida ye.. hee ^_^


Kawan yg bantu ida ni is my beloved fren, MEPPY.. (Xnak eja FRIENDS sebab ada END dlm perkataan tu.. huhuhu.. Tp dlm esay BI jngn buat taw.. hehehe.. ) Dialah mentor sy yg mengajar sy jd penjual yg xseberapa nk berjaya lg neh.. hahaha.. Ida bnyk menyusahkan dia sebab bnyk benda ida tnya dia kalau xfhm.. Senang cite ida cerewet.. (errr??  xjugak rasanya..) Dimudahkan bahasa lg ida nie SLOW.. Haaa,,faham kan.. Bila kite nie slow, sume bende kita nk tnya org sbb semua bnda kita rasa xtaw dan was2.. Huauaau.. Nasib la kau ida, jd MINAH SLOW.. ok, I dont care.. hahaha! BTW, sorry je MEPPY sbb bnyk menyusahkan.. MEPPY kau bnyk membantuku.. Thank you dear!! Hehehe

MEPPY

That all for this entri.. Jangan lupa taw melawat fb ida.. mana taw ada barang yg berkenan... hehehe.. ok? hee ^_^ 


Tuesday, February 17, 2015

Kenangan Segumpal Emosi

Assalamualaikum dan HAI !!! Hehehe ~ Sory Ida lama takk update entri dalam blog neh . Ida takk de broadband nakk on9 n menulis . So sad kan ? :( BTW , Ida ada banyak cerita yang nak Ida kongsi dengan korang . Felling So EXCITED ! >_<


Muka Poyo Sikit . . KehKehKeh !

Bagi yang ikut perkembangan blog ida , korang masih ingat lagi takk ADEQ yang sakit kanser tulang tuu ? Haa . . . Alhamdulillah sekarang adeq dah semakin sembuh . Dari tak boleh jalan langsung kepada pakai kerusi roda . . .Dari kerusi roda kepada berjalan balik secara beransur-ansur .. . Dan sekarang adeq dah boleh berjalan semula macam normal . Tapi , , , kalau  ADEQ nak jet-jet orang , bagi kaki kat orang tu memang takk boleh laa . . . Hehehe ~ Adeq nampak jer ayu macam tu , tapi ganas taw ~ KuiKuiKui . . (jangan marah ye deq :p ) Ini pic terbaru adeq . . Alhamdulillah dia hepy macam dulu jugak n dia dah ambil exam PMR pada tahun ini . . Walaupun adeq ambil exam PMR lewat setahun dari kitorang , kitorang semua yakin yang dia dah buat yang terbaik . ^_^


ADEQ

Kalau dulu adeq berada kat KELANTAN tapi sekarang adeq dah pindah tinggal kat KEDAH . Dia ikut ayah dia tinggal kat sana . Maklumlah , ayah dia kerja polis . Nak buat macam mana kan ? ^_^ Jadi , setiap kali adeq balik Kelantan , kitorang satu 'geng' akan berkumpul . Buat hilang rindu katakan . Hehehe ~ Walaupun adeq jauh dari kitorang , kitorang tak pernah lupakan adeq . INSYAALAH persahabatan kitorang nie , kitorang akan jaga sebaik mungkin dan kalau boleh hingga akhir hayat kami . Korang pun doakanlah kami ye . ^_^ AMIN ~ Ida dah takk tahu nak cakap apa lagi . So, Ida biarkan gambar-gambar kitorang nie pulak yang bercerita k ? KEEP SMILE !!!


Ini Gambar Terakhir Yang Ida Upload Dulu




















































Setiap detik kami bersama , ia amat begitu berharga ~ Thanz for reading.. ^_

Nak duit masuk tanpa menggunakan MODAL?? Jom join dengan http://myinvitepay.com/?ref=204242 sekarang!!! xrugi ^_^

Thursday, March 28, 2013

Bang Befday Pocoy Semasa Hari Merentas Desa


Assalamualaikum.. lma dh ida xtlis entri dlm blog neh.. susah nk on9.. lgipun ida staykthostel.. 2
minggu skali bru bleh blik.. klau blik pun bkn sempat nk on9,krja rumah bnyk + kerja tidur.. hehehe..
sory ye sbab lma xtlis story mory..
                                          
merujuk kpd tjuk entri kli ini.. (mcm nk buat surat rasmi plak gya bunyinya.. hahaha..) hari 2,pd tarikh keramat 7-2-2013 adlh befday befren ida sekawan iaitu SITI NUR AISYAH BINTI IBRAHIM @ lbih femus mletup g2 dngn nma “ESOH POCOYO”!!! ehh.. slah2.. “ECAH POCOYO”~ (jngn marah.. hehehe) kitorang sekawan tlah  smbut ala kdar befday pocoy stakat yg trmampu.. kbtulan plak pd hri  2 adalh hri sukan skolah ida.. mcm2 karenahlh yg trjdi.. bila bdak2 giler brgabung,jwb la sndri mcm mna jdinya~ hehehe..
                                           
pd mlm sblm befday pocoy neh,ida n the geng tlah brpakat xnk wish befday kt dia.. kitorang saja jer nk buat2 lupa befday dia.. tp entah mcm mna seorang kwn ida neh,QISS pg wish befday dkat dia.. lupa strategi mungkin.. huhuhu..tp i2 tdak mncacat-celakan program kitorang.. pd mlm 2 ida dngn kwn ida,NUSYA relex2 dkt bangku bwh smpai pukul 12 pg lbih.. al-maklumlah kitorang 4 org jer yg stay dkat hostel.. NUSYA,POCOY,QISS n IDA.. yg lain xstay hostel.. pocoy yg slalunya tdur awl,mlm 2 tdur lwat.. hehe.. dia tumgu kitorang wish la 2.. tp kesian dkt dia.. kitorang xwish pun.. ida tngok pocoy mlm 2, ibarat pungok rindukan bulan~ (siap pribhsa lg.. ambik kau.. hahaha.. :P ) tumgu punya tumgu.. kitorang haram pun xwish.. huihui.. rsa cm jhat plak buat pocoy mcm 2.. tp xpe.. kitorng buat cm 2 pun sbab ada udang d sblik batu katakan.. (bnyk plik plak pribhsa pd entri kli neh.. hehehe.. angin BM dh dtng la neh.. kuikui..) ida n nusya pun redhokanlh hati buat pocoy mcm 2.. kitorang buat2 berbual dkat bwh wlaupun mlm 2f mata kitorang dh nk layu.. xtrtidur ats krusi btu 2 pun dh kira nsib baik..
                                        
keesokan hrinya adlh hri sukan skolah ida.. kitorang neh buat2 xtaw la psal hri befday pocoy n sibukkan dri dngn hri sukan.. sbnrnya xsibuk pun sbab acara sukan cuma larian merentas desa jer.. huhuhu.. kitorang buat2 sibuk sbab xnak dngr ayt 10sen pocoy.. yela,mesti dia sdih sbab xde yg wish.. jd kitorng pun cbut lari drpd brsemuka dngn dia.. huhuhu.. memang jht giler ar kitorang hri 2.. sory ye POCOY~ yg lbih sadisnya,ida n 3 orng kwn ida xjoin pun larian merentas desa.. huhu.. rasa rugi plak sbab xjoin msa 2.. ida suka lari2 neh.. tp ida xprnah pun dpat nombor.. wahuhu.. sadis2.. kwn ida yg nama NUSYA xjoin sbab dia jdi PBSM.. merawat org klau2 ada brlaku kcederaan  semasa @ slpas acra brlangsung.. huihui.. POCOY,QISS n IDA xjoin plak msa 2 sbab kna jdi jurujual.. 1st time la msa 2 kitorang ambil pngalaman try jdi “awek” jurujual… (trkejut ida jdi “awek”??!~  korang xsngka?? Ida lg xsngka.. hahaha.. “awek” yg direjek kelembutannya.. kuikuikui.. ok STOP!! brhnti ktawa.. kita smbung crita.. huhuhu..) kitorang jdi jurujual msa 2 bkn apa,kitorng cuma nk ambil pengalaman sblm kitorang kena jd jurujual d KOOP ASRAMA plak~ hahahai.. knapa n why kitorang yg kna jd jurujual d KOOP ASRAMA?! Nantilah ida crita dlm entri yg laen k.. hehehe.. :P
                                                          

sblm,smasa n slpas acra mrentas desa neh brlngsung.. kitorang 1 geng xwish lansung dkat pocoy befday dia.. pocoy hri 2,memang moyok giler2 laa.. ala bucuk2.. kiut la.. hehehe.. kitorang sbnrnya dh brpakat..bleh dkatakn 1 minggu sblm befday pocoy kitorang dh plan nk buat surprise befday dkt dia.. u alls tahu~ (mat salleh celup ckit.. hehehe..) nk mjdikn plan 2 ok,perhhh~!! Plbgai dugaan,cobaan yg trjdi.. (xdela.. tokok tambah je 2.. nk sdpkn ayt katakana.. heee,, peace!! Don’t angry2 ya..) slpas jer acara mrentas desa hbis.. kitorng dngn brpeluh2.. busyuk xbusyuk kitorang buat derk jelaw.. redho dngn cmpuran hang jebat n hang lekir iaitu bau-bauan yg ada.. (xdela bau sngt.. tp brpeluh 2 memang la.. kna jemur tngah pdang,siapa xbrpeluh nyah!!~) kitorang pun automatik jlnkn plan rahsia befday pocoy..


          

































alhamdulillah~ plan kitorang success.. pocoy menangis trharu.. hihihi.. sbnarnyakn pd pg hri 2,pocoy
ada ckp dkt ida.. msa 2 ida dngn pocoy  brdua jer.. (ayt dlm dialek klantan ida ubah jd bhsa bangku..) “smpai hti diorang (ida n the geng) xwish pun befday aku hri ni..” kata pocoy dgn nada 10 sen n buat muka yg comel ala2 ank kucing g2 kt ida.. hehehe.. “kau xpyah perasaan la pocoy.. hri jdi kau 2 esok.. bkn hri neh.. err..” kata ida dngn nada yg xbrsalah.. huhuhu.. jhat2.. (ida xde niat pun nk kta mcm 2 sbnrnya.. tp sbab blur,ida hembuskan saja kta2 yg menghiris sanubari 2 kt pocoy.. pocoy,sory ekk sbab ckp mcm 2.. huhuhu..) pocoy memang marah giler arr dkt ida sbab pg td ckp mcm 2 dkt dia.. skrang kitorang siap smbut befday dia lg.. hehehe.. marah pocoy xde pe pon.. marah pocoy marah manja jer.. kan pocoy?!
Peace yow!!
   

    
         



















Penutup kta bg entri ida yg pnjang sedepa kli neh ialah.. kitorang happy sngt2 sbab dpat smbut befday pocoy beramai2.. wlaupun geng kitorang xcukup sorang iaitu ADEQ,kitorang tetap ingat adeq.. kitorang xpernah pun lupakan adeq.. ^_^ kitorang syg adeq ketat2 taw.. hehehe.. befday pocoy dmeriahkan lg dngn adegan baling2 tepung.. huhuhu.. tepung ini dsponser oleh ABG YO yg hensem iaitu tukang masak asrama yg sporting n baik giler.. bak kta pepatah yg dh hmpir patah,tnpa abg yo,klaparanlh ank2 asrama.. cehhh.. 10 Q abg yo.. hehehe.. (puji pun puji jgk abg yo,ejas ayam “monggeng” terr.. hahaha..)

  
                             
      
                   
apapun,thanz 4 read.. ^_^